preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornje Vrapče Zagreb

 > Naslovnica

Naj – akcija 2018.

Autor: Ana Budojević, 26. 11. 2018.

U Zagrebu je 20. studenog 2018. održana Svečanost akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u Starogradskoj vijećnici u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije prilikom koje su proglašena tri nova Grada – prijatelja djece. Dodijeljene su Pohvale i Povelje za najuspješnije Naj – akcije 2018. Dodjela priznanja u obliku posebne Pohvale ili Povelje za najoriginalnije lokalne akcije donose dodatnu vrijednost za dodjelu prestižne natpisne ploče da je dotični grad/općina – prijatelj djece ili za očuvanje već dobivenog statusa „prijatelj djece“.

Naša škola prijavila je kao Naj – akciju projekt „RICHTERiJA“. Projektu je  dodijeljena Povelja za Naj – akciju 2018. Projekt je potaknut stotom godišnjicom rođenja Vjenceslava Richtera. Odvijao se kroz suradnju       1.a razreda OŠ Gornje Vrapče (mentorica: Andrea Škribulja Horvat), petih i sedmih razreda OŠ Marije Jurić Zagorke (mentorica: Mirjana Sever), predškolske skupine Balu DV Vrapče (mentorica: Mirjana Horvatić) i Zbirke Richter kojom upravlja Muzej suvremene umjetnosti (voditeljica: Vesna Meštrić).

 

Vrijednost provedenog projekta je u susretanju i povezivanju učenika različitih uzrasta iz dvije zagrebačke osnovne škole, učenika prvog razreda i predškolske skupine vrtića te u suradnji škola i muzeja.

Akciju Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske s partnerima Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku već 19 godina provodi u Hrvatskoj. Akcija je dio Nacionalne strategije za prava djece u Republici Hrvatskoj, a ističe se među tri najbolja europska programa za djecu.

Posebno smo ponosni da su projektima naše škole, već drugu godinu zaredom,  dodijeljene Pohvala (Kinč nije kič, 2017.) i Povelja (RICHTERiJA, 2018.) kao Naj – akcijama Grada Zagreba.

 

                                                                         Andrea Škribulja Horvat
 

 

Krajem prošle godine potpisan je ugovor između našeg Ministarstva, CARNet-a i Microsofta Hrvatska kojim se reguliraju uvjeti korištenja Microsoft Officea-a za učenike i nastavnike srednjih i osnovnih škola u Hrvatskoj. Tim je ugovorom omogućen besplatan Office za učenike i učitelje (instalacija na pet različitih računala i pet mobilnih uređaja). Osim toga, svi spomenuti korisnici dobivaju pristup e-pošti s 50 GB prostora, spremniku u oblacima OneDrive od 1 TB, uporabi društvene mreže Yammer, servisu Lync kojim su omogućene audio i/ili video konferencije i razmjena brzih poruka te alatima Microsoft Office-a u oblaku: Word, Excel, PowerPoint i OneNote. Svim ovim mogućnostima možete pristupiti putem svojega korisničkog računa na CARNet-u.

 

Adresa na kojoj možete pristupiti usluzi je office365.skole.hr, dok se za pomoć možete uvijek obratiti CARNet-u na e-adresu helpdesk@carnet.hr.

Upute po koracima možete pronaći na adresi https://office365.skole.hr/default/pristup. Dodatne informacije možete pročitati na CARNet-ovim stranicama.


Dragi prijatelji Škole,
 
ukoliko želite donirati sredstva kojima bismo dodatno poboljšali uvjete rada  učenika u školi i njihov boravak učinili ljepšim i ugodnijim, možete to učiniti putem žiro računa:
 
HR1923600001101455786
 
Zahvaljujemo na potpori!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 8. 2011.

Ukupno: 740372
Ovaj mjesec: 1525
Ovaj tjedan: 174
Danas: 5

free counters

 

 

 

Trenutno online

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornje Vrapče Zagreb / Vrapčanska 188, HR-10000 Zagreb / www.os-gornjevrapce-zg.skole.hr / ured@os-gornjevrapce-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju